El-slutblik til sikring af opgangsdøre

Et el-slutblik er en type lås, der er placeret i dørens karm, som låsen sidder fast i. El-slutblikket benytter elektricitet til at låse eller låse en dør op uden, at fallen trækkes ind i låsekassen. El-slutblik anvendes typisk i opgangsdøre i boligforeninger, men kan også benyttes til dagsaflåsning i insititutioner og virksomheder.

Vi har et bredt sortiment af el-slutblik, der både dækker ethvert behov for sikkerhed, men også er nemme at montere. Derfor er alle vores el-slutblik symmetriske, så de er vendbare på stolperne og passer til både højre- og venstrevendte døre. Derudover har alle el-slutblik et lavt strømforbrug og en justerbar falle.

Hos Jasa Company fører vi tre serier indenfor el-slutblik:

  • Serie 3 | Økonomi med en holdekraft på 350 kg. 
  • Serie 5 | Mini symmetrisk med en holdekraft på 480 kg. 
  • Serie 25 | High Security med en holdekraft på 800 kg. 

 

Dine fordele

2 års garanti

Vendbar

Justerbar falle

Lavt strømforbrug

El-slutblikkets funktioner


Retvendt funktion
Et retvendt el-slutblik låser op når det får strøm.

Når slutblikkets funktion er retvendt, betyder det at den er låst uden strøm og låser op når det får strøm. Denne funktion kaldes også strømløst låst eller fail secure el-slutblik. Hvis eksempelvis bygningen, hvori blikket er, mister strømmen, forbliver det låst. Den modsatte funktion kaldes omvendt funktion.
 

Omvendt funktion
Når funktionen er omvendt, betyder det at el-slutblikket er oplåst uden strøm og låser når det får strøm.

Denne funktion kaldes også strømløst åben eller fail safe el-slutblik. Dette betyder, at hvis hele bygning mister strømmen, vil slutblikket stå oplåst. Denne funktion er foretrukket i nødudgange, hvor der er behov for at åbne døren i nødsituationer.
 

Tilbagemelder funktion
Et el-slutblik med en tilbagemelder, kan overvåge om døren er lukket.

Ved denne funktion, vil en monteret kontakt (micro switch) måle når låsekassens falle sidder i slutblikket, og kan signalere til eksempelvis alarm eller adgangskontrol at døren er lukket. Denne funktion kaldes også monitoring af el-slutblik.
 

Hold-åben
Ved hold-åben funktionen, kan el-slutblikket forblive åben selv efter at strømmen fra f.eks. dørtelefonen afbrydes igen.

Når et blik med hold-åben funktion får strøm, låser det op som normalt. Hvis døren ikke åbnes inden strømmen aftager, forbliver blikket åbent indtil døren åbnes første gang, hvorefter det låser igen. Et normalt slutblik uden hold-åben funktion, vil låse med det samme at strømmen aftager. Hold-åben funktionen er ideelt til adgangsveje hvor flere døre skal passeres efter hinanden, som f.eks. port og opgangsdør.

Universal el-slutblik

Med et universalt el-slutblik skal du ikke tænke så meget over installationens strømkilde, da el-slutblikket kan tilsluttes både AC og DC fra 9-24V (spole x) eller 22-28V (spole y) og samtidigt beholde et lavt strømforbrug ned til 0,08A.

Ønsker du dagslåsning ved eksempelvis indgange, kontorer eller ligende er et universalt el-slutblik velegnet. Her kan et el-slutblik med spole x tåle en konstant strøm ved 12V DC, mens spole y tåler en konstant strøm på 24V DC uden at brænde sammen.

Elektronisk el-slutblik

Vores elektroniske el-slutblik kan betegnes som el-slutblikkenes “Rolls Royce”. Det skyldes at de gør montørens arbejde meget mere bekvemt. El-slutblikkets spole tillader mange typer af spændinger, og det gør el-slutblikket ideel til enhver form for installation.

Fordele:

  • Universal spole (Z) til alt mellem 6-28V AC/DC
  • Elektronisk buzzer-lyd uanset strømkilde (AC og DC)
  • 40kg listetryk uanset strømkilde (AC og DC)
  • Tåler konstant strøm uanset strømkilde (DC og AC)
  • Lavt strømforbrug uanset strømkilde
  • Forbedrede kabelterminaler

Højt listetryk

Det elektroniske el-slutbliks helt store fordel er dets evne til at påtage sig en høj belastning af listetryk. Hele 40kg (400N) listetryk kan disse el-slutblik åbne ved, hvilket gør at en montør ikke skal tænke på kraftige tætningslister.

Smart buzzer

En mekanisk buzzer ‘brummer’ i de første 1,5 sekunder, hvorefter el-slutblikket forbliver lydløst åbent indtil strømmen fjernes igen. Og som ved ingen andre på markedet, kan den hørbare lyd laves uanset om det er AC eller DC tilslutning.

Konstant spænding

Kan modstå konstante spændinger. El-slutblikkets teknologi tillader konstant spænding ved både AC & DC, idet el-slutblikket ikke bliver varmere end 40 grader varmt ved AC. Derved kan el-slutblikket også bruges til dagslåsning

Montering og installering

Tilslutning af det universelle el-slutblik er enkel og lige til med easy-plug funktion.

For at montere kablet, skubbes kablet blot ind i kabelkoblingen. For at løsne kablet, presses toppen af kabelkoblingen ned, og kablet hives ud. Når kablet med den rigtige strømspænding er installeret og lagt klar til montering på el-slutblikket, skal du sørge for at ledere er afisoleret og tvistet. Med easy-plug funktionen, kan kablet nu indsættes i blikkets kabelkoblinger, som automatisk låser kablet til slutblikket, helt uden værktøj.

Når du vil afmontere kablet fra slutblikket, trykkes kabelkoblingen blot ned, og kablet trækkes ud.

AC eller DC?
Ved installation af elektroniske el-slutblik behøver du ikke at bekymre dig om at installationen er i AC eller DC. Denne type el-slutblik kan bruges ved begge strømspændinger. Har du et el-slutblik fra en af vores andre serier skal du dog være opmærksom på, hvilken type spænding dit el-slutblik har brug for.

Vores el-slutblik kan modtage kabler med tværsnit på 0,2 mm til 0,75 mm. El-slutblikket kan bruges til alle gængse låsekasser.

Har du brug for hjælp til at finde en løsning,
der passer til dine behov?