Dør og port

Spørgsmål til dørtilbehør

Dørlukkere med en standard arm sørger for at lukke døren automatisk. Det betyder at dørlukkere med den type arm er gode til døre, som altid skal holdes lukket. 

Ønsker du derimod en arm, som både kan lukke døren automatisk, men også kan holde døren åben, skal du bruge en fastholdearm.

Spørgsmål til skydedøre

Nogle produkter fra vores konkurrenter kan muligvis bruges sammen med vores skydedøre, men vi kan ikke garantere, at skydedøren fungerer korrekt eller at tilbehørsdele passer. 

Nej, det gør vi ikke, men det kan være, at nogle af vores forhandlere gør. Du kan finde vores forhandlerliste her.

Ved flere at vores skydedørssystemer kan du vælge, om du ønsker en enkeltskinne eller en dobbelskinne. Enkeltskinnen bruges, når der kun er en låge, der skal køre. Dobbeltskinnen bruges når en eller flere låger skal køre parallelt med hinanden. 

Du må maksimum sætte to skydedørsruller på en skydedør. Sætter du flere skydedørsruller på er det fortsat kun to af skydedørsrullerne, som bærer skydedøren. Du øger altså ikke bæreevnen ved at sætte flere skyderuller på din skydedør. I stedet for kan du risikere at skydedøren kommer til at køre dårligt.

Sætter du flere skydedørsruller på end to øger du ikke skydedørens bærereevne. Derimod kan du risikere at skydedøren kommer til at køre dårligt. Derfor fraråder vi at du bruger mere end to skydedørsruller.

Spørgsmål til dørstoppere

En af de væsentligste fordele er, at dørstopperen minimerer risikoen for, at der sker skader mellem din dør og væggen. Dørgrebet kan eksempelvis nemt ramme væggen og forårsage skader.

En anden oplagt fordel ved en dørstopper er, at du kan undgå smækkende døre. Eksempelvis når du lufter ud om sommeren. Dørstopperen kan også sidde i klem i døren, så det eksempelvis bliver nemmere at bære varer fra supermarkedet ind i huset uden at døren lukker i. 

Derudover kan dørstopperen også være et æstetisk element, som tilføjer noget særligt til indretningen. Du kan vælge en dørstopper, som matcher rummet, når det kommer til farve og design. På den måde er dørstopperen både praktisk og flot. 

Det er et rigtig godt spørgsmål. Først og fremmest skal du overveje din dørs placering og ikke mindst, hvilken slags dørstopper, der er plads til. Derudover bør du overveje om døren ofte skal holdes åbent samt hvor tung døren er. Det vigtigste er, at dørstopperen kan holde døren, og så skal du ellers bare vælge det design, du bedst kan lide.

Der findes primært to typer dørstoppere: De vægmonterede og de gulvmonterede. Vægmonterede dørstoppere er fastgjorte til væggen (eller gulvet), og vil oftest være mere diskrete sammenlignet med de gulvmonterede dørstoppere. Det skyldes at dørstopperen vil være skjult bag døren. 

Gulvmonterede dørstoppere er placeret på gulvet, og vil enten holde døren ved sin vægt eller sidde i klemme mellem dør og gulv.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Kontakt os

salg@jasaco.dk

Ring til os

+45 4694 9008