Møbeltilbehør og indretning

Spørgsmål til møbelhjul

Det kommer helt om på, om hjulet skal kunne dreje eller være fast. 

Drejehjul har en drejegaffel, som gør at hjulet kan rotere om sin egen akse. Det er praktisk, hvis du skal kunne navigere med en vogn, et mødel eller lignende. Du kan også vælge at kombinere to drejehjul med to faste hjul. Det gør det nemt at dreje, men giver samtidigt stabilitet, når du ønsker at køre fremad. 

Faste hjul derimod har en fast gaffel, og holdes fast under kørsel.

Når du skal montere et møbelhjul på en plade, palle, kasse eller lignende er det nemmest med plademontering. Det betyder at der sidder en metalplade med fire huller i. Du monterer møbelhjulet med pladen via skruer op i det møbel eller den plade, du vil fastgøre hjulet under. Vi har både plademontering på vores drejehjul og faste hjul.

Bolthulsmonterings fås kun ved drejehjul. Her monteres møbelhjulet med en bolt. Det kan eksempelvis være, hvis du ønsker at montere et hjul på et bordben.

Når du skal montere hjul på noget, er det vigtigt at tage højde for hvor meget belastning hjulene skal kunne holde til. Du kan beregne belastningen ud fra følgende formel: 

 

T=E+ZnS


T = Påkrævet belastning i alt
E = Transportmidlets egenvægt
Z = Maksimum vægt på lasten
n = Antal bærende hjul 
S = Sikkerhedsfaktor (afhænger af brugssituationen) 

Vi anbefaler, at du forholder dig til vægten på det møbel, palle, kasse eller lignende du vil montere møbelhjulene på. Dernæst hvor meget yderligere belastning, som bliver pålagt møbelhjulet. 

Spørgsmål til husnumre

Træk klæbefilmen af overføringsarket, og overfør de valgte bogstaver og tal til arket. Eventuelt ved hjælp af en hobbykniv. Klæb filmen på igen, og pres det godt på. Træk herefter filmen af igen, så bogstaverne og tallene følger med. 

Placér filmen med bogstaverne eller tallene på det valgte emne, og træk så filmen forsigtigt af igen, sådan at bogstaver og tal bliver siddende på eksempelvis postkassen.

Spørgsmål til kroge, knopper og møbelgreb

Et CC-mål er den afstand, der er mellem to skruehullers midtpunkt. Med andre ord er der tale om hulafstanden mellem hullerne i millimeter.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Kontakt os

salg@jasaco.dk

Ring til os

+45 4694 9008