Cylindre og tilbehør

Spørgsmål til cylindre og cylindertilbehør

En cylinder med banke- og dirkesikring giver dig den maksimale sikkerhed. Det skyldes, at cylinderen indeholder tre specialkonstruerede sikkerhedsstifter, der gør det vanskeligere for indbrudstyven at banke eller dirke cylinderlåsen op.

Forsikringsselskaberne stiller i dag en lang række krav, og har derfor udarbejdet en række minimumskrav til låseenheder. Flere af vores cylindre er godkendt efter EN-1303. For maksimal sikkerhed kan du med fordel vælge en cylinder med banke- og dirkesikring

sikringsguiden.dk kan du læse mere om hvilke krav, der stilles til EN 1303-godkendte produkter.

SYSTEM 11 er en patenteret løsning til private, der ønsker et cylindersystem til hjemmet, haveskuret samt postkassen, der er svært at bryde op, og som er kopisikret. Det betyder at du ikke kan få nøglerne kopieret nogen steder, medmindre at du har dit personlige sikkerhedskort med. 

Vores SYSTEM-serie er derimod en færdigløsning, som gør det nemt at administrere en boligforening eller større lejlighedskomplekser. Låsesystemet produceres ud fra en ønsket låseplan af vores egne låsemedarbejdere på låseværksted i Lystrup. Læs mere om vores løsninger til boligforeninger, grundejerforeninger og beboerforeninger her.

Der er ingen forskel på en dråbecylinder og en profilcylinder. Det er det samme produkt. Hos Jasa Company har vi dog valgt, at kalde det for en dråbecylinder. Det skyldes at cylinderen har udformning som en dråbe.

Vi anbefaler at du udskifter din cylinder hver 10. år, hvis du ønsker at bevare en høj sikkerhed. Selv ved helt almindeligt brug bliver din cylinder gennem årene slidt, hvilket svækker cylinderens sikkerhed og gør det nemmere for indbrudstyven at bryde den op. Derudover kan det være svært at have overblik over, hvor mange nøgler, som er i omløb, og hvem der har en kopi efter et årti. 

Uanset om du vælger en ny mekanisk cylinder eller en elektronisk cylinder, vil dit hjem være langt bedre sikret, end hvis der sidder en gammel cylinder i din dør.

Det sker at cylinderen eller cylinderlåsen i døren skal udskiftes. Men det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvilket tilbehør, man skal bruge. 

Vi har gjort det nemt for dig. Download vores tilbehørsberegner til iOS eller Android, indtast din dørs A- og B-mål, og se straks, hvilket tilbehør, du har behov for. 

En god cylinder er en, der kører som smurt i (låse)olie. Derfor anbefaler vi, at du anvender en godkendt låsespray eller låseolie mindst én gang hver halve år. På den måde sikrer du en optimal vedligeholdelse og længst mulig levetid på din cylinder.

Alt du skal gøre er at sprøjte låseolien direkte ind i nøgleåbningen af cylinderen. Herefter indsætter du din nøgle, og cylinderen drejes rundt så låseolien kan blive fordelt mellem cylinderens mekaniske dele. Brug efterfølgende et stykke køkkenrulle eller lignende til at tørre overskydende olie af.

En A-nøgle bliver også kaldt en hovednøgle. Det er en nøgle, som kan åbne alle låse i huset. En B-nøgle derimod kan kun åbne udvalgte låse i huset.

En cylinder med frontfæste monteres fra fronten af døren og ind gennem “tappen” på cylinderen. En cylinder med bagkantsfæste monteres fra bagsiden/indersiden af døren.

Spørgsmål til smartlåse

Vores smartlås/elektroniske dørlås låser kun på håndtaget/grebet, og ikke på riglen. Der er ikke krav om aflåsning af riglen i private hjem med almindelig forsikring. 

Til erhverv kan der være andre krav til typen af aflåsning. Derfor anbefaler vi, at du kontakter dit forsikringsselskab for at få afklaret hvilke krav og sikringsniveauer, forsikringsselskabet kræver til dit låsesystem.  

Har din smartlås/elektronisk en cylinder sker den digitale åbning kun, hvis cylinderen ikke er låst med en nøgle.

For at forbinde din smartlås direkte med Wi-Fi-netværket skal du bruge en gateway. Det gør det muligt for dig at betjene alle vores GUARD cylindre, nøglebokse og hængelåse uanset, hvor du befinder dig i verden. 

Du tilslutter gatewayen med det medfølgende USB-C-kabel (bemærk at strømforsyningen ikke medfølger). Gatewayen kræver ikke et ethernet-kabel eller et eSIM. 

Alle vores GUARD smartlåse/elektroniske låse anvender den samme app. Appen fås til iOS og Android. 

Download appen "TTLock" her: 

  

Ja, det er de. Det kræver dog, at du har en gateway. Gatewayen er en enhed, der gør det muligt for din smartlås at oprette forbindelse til internettet, og derigennem at kommunikere med dine Google Home-enheder.

Når du har sat din smartlås til at arbejde sammen med Google i TTLock-appen skal du gøre følgende.

 1. Åben din Google Home-app, og vælg fanen “Enheder”. Klik på din blå “Tilføj”-knap.
 2. Vælg muligheden “Works with Google Home”.
 3. Søg derefter Sciener i søgefeltet for at linke enheden til din Google Home.
 4. Log ind på Sciener med det samme brugernavn og kodeord, som du bruger til at logge ind på din TTLock-konto.
 5. Når Sciener er tilsluttet bør de smartlåse, der er fundet med din gateway blive tilgængelige, og kan herefter tilsluttes.

Vær opmærksom på, at du ikke kan tilslutte din smartlås og Google Home, hvis du ikke har en gateway.

Vores smartlåse/elektroniske dørlåse kan håndtere op til 100 fingeraftryk, 250 PIN-koder og 1000 nøglebrikker.

Oplever du at din GUARD smartlås/elektroniske dørlås melder lavt batteriniveau kort tid efter batteriskifte, kan det skyldes fejl på den kondensator, som måler batteristanden. Løsningen er en kalibrering af kondensatoren.

For at kalibrere kondensatoren skal du:

1. Resette smartlåsen

2. Indsætte nye batterier i smartlåsen

3. Taste følgende kode på smartlåsens tastatur:  * 59 # 123456 # 1 #

4. Batterierne tages ud af smartlåsen, og indsættes igen efter 15 sekunder
 

Smartlåsen skal herefter. vise 100% i TTLock appen. Oplever du fortsat problemer med din smartlås/elektroniske dørlås kan du kontakte os på salg@jasaco.dk eller på telefonnummer +45 46 94 90 08.

NFC er forkortelsen for Near Field Communication og er en teknologi, der gør det muligt for enheder at kommunikere med hinanden trådløst over korte afstande på cirka 4 cm. Det kan eksempelvis være ved dataudveksling, smart tags, adgangskontrol eller kontaktløse betalinger. Teknologien er forholdsvis simpel, og bliver aktiveret når to enheder med NFC-chips holdes tæt på hinanden. 

Du har sikkert allerde brugt NFC-teknologien, hvis du benytter dig af kontaktløse betalingskort på din mobiltelefon. Eller hvis du har scannet dit pas for at opsætte MitID. 

Spørgsmål til vedligehold af cylindre

Vi anbefaler, at du ikke bruger WD40 til dine cylindre og låse som låseolie. 

WD40 er beregnet til at løsne fastsiddende dele med og er ideel som rustløsner. Det er også derfor, at du vil opleve et hurtigt resultat med WD40, men effekten vil dog aftage efter meget kort tid. Olien vil typisk tørre ind efter et par dage, og så er der ikke noget smøremiddel tilbage i låsen. Resultatet er, at mekanikken inde i låsen hurtigere bliver slidt. 

En godkendt låseolie eller låsespray vil derimod lægge sig som en stærk hinde omkring alle metaldele. Det mindsker sliddet på låsen og giver en længere levetid. Læs mere om hvorfor din lås fortjener bedre end et all-round produkt her.

Vi anbefaler at du anvender en godkendt låsespray eller låseolie mindst én gang hver halve år for at sikre en optimal vedligeholdelse, og længst mulig levetid på din cylinder. 

Når du benytter dig af vores godkendte låsespray, skal du være opmærksom på følgende forholdsregler: 

 • Låsesprayen må ikke punkteres eller brændes, heller ikke efter brug
 • Beskyttes mod sollys og temperaturer over 50°C
 • Holdes væk fra varme, varme overflader, gnister, åben ild og andre antændelseskilder
 • Spray ikke mod åben ild eller andre antændelseskilder
 • Opbevares utilgængeligt for børn
 • Undgå indånding af produktet
 • Ved hudirritation eller udslæt: Søg lægehjælp
 • Ved vedvarende øjenirritation: Søg lægehjælp

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Kontakt os

salg@jasaco.dk

Ring til os

+45 4694 9008