Må man smøre sin lås med WD40? - Brug den rigtige låseolie
Hængelås på hegn

Må man bruge WD40 som låseolie?

Låseolie
Jasafe Låseolie

Brug en rigtig låseolie

Den velkendte almindelige blå/gule WD40 er ikke et godt smørermiddel, og vi anbefaler derfor ikke at bruge det i cylindre og låse som en låseolie.

Denne type olie er bedre beregnet til at løsne fastsiddende dele med, og ideel som rustløsner. Det er derfor at man kan opleve et hurtig resultat ved at påføre WD40 til sin lås, men effekten vil dog aftage efter meget kort tid igen. Når olien er tørret ind, typisk efter et par dage, er der ikke længere noget smøremiddel tilbage i låsen, og metal vil nu slide direkte mod metal, og mekanikken inde i låsen vil blive slidt langt hurtigere.

 

Forlæng levetiden af din lås

Vi anbefaler at bruge en låsespray, som er udviklet til at blive brugt sammen med låse. Dette kan forlænge levetiden på din lås, uanset om det er en cylinderlås, cykellås eller billås. Den speciallavet låseolie vil nemlig lægge sig som en stærk hinde omkring alle metaldelene, hvilket mindsker slidet på låsesystemet, således det kan holde mange år endnu.

 

Vedligeholdelse af din lås

Vi godkender vores egen speciallavet låseolie til vedligeholdelse af låse. Opgaven udføres ved at sprøjte låseolien direkte ind i nøgleåbningen af låsecylinderen. Herefter indsættes nøglen, og cylinderen drejes rundt så at olie kan blive fordelt imellem låsens komponenter. Brug et stykke køkkenrulle eller lignende til at tørre overskydende olie af uden på låsecylinderen og rundt om tromlen. Vi anbefaler at smøre alle husets låse mindst en gang om året, for at forlænge deres levetid mest muligt.

Låseolie kan også bruges til andre typer af låse. Til disse, låses mekanikken op således at låsens åbninger er blottet. Påfør nu olie i disse åbninger, og lås mekanikken til og fra et par gange så olie kan blive fordelt. Tør tilsidst overskydende olie af.