Få vores tilbehørsberegner-app. Download den til iOS og Android.

Har du ikke vores tilbehørsberegner endnu? Download den til iOS og Android her.

 

Det sker at cylinderlåsen i døren skal udskiftes. Måske fordi stifterne er ved at være slidte, eller at du ønsker at opgradere fra en 5-stift til en 6-stift cylinder. 

For at få den rigtige cylinder og det rigtige tilbehør til cylinderlåsen, skal du kende dørens A- og B-mål. A- og B-målet har desuden betydning for hvilke cylinderringe, cylinderforlængere og skruelængder, du skal bruge. Med vores tilbehørsberegner er du ikke længere i tvivl om, hvad du skal bruge.

 

Download vores tilbehørsberegner i Apple App Store eller Google Play.

Sådan bruger du appen

1. Download appen og åben den
Vælg om du har en oval dobbeltcylinder (rokoko) eller en oval cylinder med vridergreb. Herefter vil du kunne indtaste de relevante mål.

2. Indtast A- og B målene
A-målet er afstanden fra midten af låsen til ydersiden af døren, mens B-målet er afstanden fra midten af låsen til indersiden af døren.

3. Se dine mål
Du vil kunne se hvilke skruer, cylinderringe og forlængningsdele, du skal bruge. Få tilsendt oplysningerne ved at klikke på “Send e-mail”.

FAQ

Hvordan finder jeg A-målet? +

A-målet måles fra midten af låsekassen til den udvendige side af døren.

Hvordan finder jeg B-målet +

B-målet måles fra midten af låsekassen til den indvendige side af døren. Hvis låsen er monteret midt i døren kan det være nok at opgive dørens totale tykkelse. 

Hvad er en oval cylinder? +

Navnet giver næsten sig selv. Cylinderens udformning er oval, og ses typisk i hoveddøre, mellemdøre og porte.

Du kan se vores udvalg af ovale cylindre her. 

Hvad er en rokoko cylinder +

Rokoko cylinderen er også en meget brugt cylinder i døre, porte, sikrings- og låseenheder. Cylinderen er udformet således at monteringsskruerne til låseringe er placeret øverst i cylinderens øverste del. Rokoko cylinderen skal derfor altid monteres fra indersiden af døren.

Du kan se vores udvalg af rokoko cylindre her.

Hvad er en vrider/et vridergreb? +

Et vridergreb er placeret over dørgrebet, og styrer selve låsefunktionen. Vridergrebet monteres altid på dørens inderside. Du kender måske vrideren fra din egen hoveddør eller fra toiletdøren.

Du kan se vores udvalg af vridergreb her.

Hvor tit bør jeg udskifte cylinderlåsen? +

Vi anbefaler at du udskifter dine cylinderlåse hver 10. år, hvis du ønsker at bevare en høj sikkerhed. Selv ved helt almindeligt brug bliver dine cylinderlåse gennem årene slidte, hvilket svækker låsens sikkerhed og gør det nemmere for indbrudstyven at bryde dem op. Derudover kan det være svært at have overblik over, hvor mange nøgler, som er i omløb til din lås og hvem, der har en kopi efter et årti. 

Uanset om du vælger en ny mekanisk cylinderlås eller en elektronisk cylinder, vil dit hjem være langt bedre sikret, end hvis der sidder en gammel lås i din dør. 

Hvordan monterer jeg en cylinder +

Du tænker måske, at det er rigtig svært at skifte sin cylinder. Det er det faktisk ikke.

  1. Start med at sikre dig, at pilen i krydset inde i låsekassen peger nedad på begge sider. 
  2. Saml herefter medbringeren med pladen og skruerne som afbilledet, og sæt den på plads i låsekassen fra dørens indvendige side. 
  3. Er der behov for en cylinderforlænger samles denne nu med cylinderen. 
  4. Cylinderen og eventuelt cylinderforlænger sættes på plads i låsekassen fra dørens udvendige side. 
  5. Medbringeren og cylinderen skrues sammen fra indvendig side. 
  6. Vrideren eller cylinderen monteres på indvendig side, og cylinderringen på udvendig side. Pilen i cylinderringen skal pege opad. 

Vær opmærksom på, at cylinderen ikke må stikke mere end 2 mm ud af cylinderringen, da indbrudstyve ellers har meget nemt ved at knække cylinderen af med eksempelvis en rørtang. 

Hvad koster appen? +

Du skal hverken have den store tegnedreng op af baglommen eller finde dit betalingskort. Appen er helt gratis for dig at downloade og benytte. Du kan downloade appen til din iOS-enhed her eller til din Android-enhed her.

Hvordan sletter jeg appen? +

Hvis du ønsker at slette appen på din iPhone eller iPad kan du følge denne guide fra Apple: https://support.apple.com/da-dk/HT207618. Har du en Android-enhed skal du følge denne guide: https://support.google.com/googleplay/answer/2521768?hl=da.

Jeg har fundet en fejl eller har et forbedringsforslag +

Har du fundet en fejl i vores app eller har en idé til, hvordan vi kan gøre appen endnu bedre, så hører vi gerne fra dig. Alt du skal gøre er at sende en mail til maibrit@jasaco.dk med dine rettelser. 

Foretrækker du at måle på gammeldags manér? Så prøv vores måleværktøjer i stedet for.