Jasa Company - Jasafe cylinderlåse

Forskellen på cylinderlåse

Hvad er egentlig forskellen på de forskellige cylindere?

Der findes rigtigt mange forskellige cylindere og cylinder typer, og er man ikke lige bekendtgjort med udformningen på de forskellige cylinderlåse, kan det godt være svært at kende forskel. Hos Jasa Company har vi gjort det helt enkelt at forstå, samt at kende forskel. Vi har herunder lavet en oversigtsinformation af de forskellige cylinder typer.

Nedenstående cylindre er blandt de mest hyppigst brugte i døre, vinduer, porte og indgangspartier m.m.

Oval cylinder

Navnet giver næsten sig selv. Cylinder udformningen er oval, og ses rigtigt mange steder, både i hoveddøre, mellemdøre, porte m.v. Hos Jasa Company har vi et stort udvalg af oval cylindre.

 

Rokoko cylinder

Rokoko cylinderen er ligeledes en meget brugt cylinder. Rokoko cylinderen skal altid monteres fra indersiden af døren, således at evt. forsøg på indbrud udefra, ikke kan komme i kontakt med monteringsskruer. Rokoko cylinderen findes oftest i hhv. døre, porte, sikrings- og låse enheder. Rokoko cylinderen er udformet således at monteringsskruer til låseringe er placeret øverst (til højre og venstre) i cylinderens øverste del. Udfræsning og udformningen på rokoko cylinderen gør montering låsering fra ydersiden nemt. Du kan se mere her Rokoko cylindre.

 

Dråbecylinder.

Navnet på denne cylinder type giver sig selv. Cylinderen har udformning som en dråbe, og er ofte monteret i hoveddøre og indgangspartier m.m. Typisk vil man opleve at dråbecylinderen er monteret på hovedet. Dette er dog ikke tilfældet. Dråbecylindere har sin låsepal eller medbringer på oversiden. Denne pal skal typisk vende opad mod låsekassen. Den helt store fordel ved dråbe, profil- og universal cylinderen er at disse cylindre kan fås i mange forskellige størrelser og længder alt afhængig af dørens tykkelse. Du kan se mange flere dråbecylindere her.

Dråbecylinder

Dråbecylinderen fås både som cylinder / cylinder – samt som cylinder / vrider. Altså med manuel vrider greb i den ene ende af cylinderen. Når dråbecylinderen indgår som systemnøgle, kan disse også fås med sideskinne.

Du kan finde flere informationer om profilcylinder på vores katalog siden. Har du spørgsmål er du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os på telefonnummer +45 46 94 90 08.

Du finder monteringsvejledning af vores universal cylinder her.

 


Herunder ses forskellige cylinderlåse og deres udformning.

 


Rund cylinder

Rund cylinder benyttes oftest ved gitterporte eller som møbellås m.m. Hvorfor cylinderen hedder rund, kræver ikke en nærmere forklaring. Igen er det vigtigt at minde om, at også denne cylinder kan omlægges og omkodes. Dvs. At med en og samme nøgle kan aflåse- og sikre virksomheden, boligen, ejendommen, postkassen og hængelåsen til garagen. Eks. med et 6-stifts cylinder sæt som du finder her.

Du kan læse mere om vores runde cylindere. Hos Jasa forhandles disse også som SYSTEM.

Vi har ligeledes et stort sortiment af hængelåse. Se hele vores program af hængelåse her.


Viste du at:
  • Bl.a vor ovale cylindere fås med banke- og dirke sikring? – Læs mere
  • Ovale cylindere kan monteres i vores container / hængelåse? – Læs mere
  • En lang række af vores cylindere som standard er DS/EN1303 forsikrings godkendt?. Læs mere i Sikringsguiden.

Se også vores nye serie “NOIR by Jasa”. Dørgreb og dørtilbehør i rustfast stål med en mat sort overflade. Vi kalder det “Det nye sort“. Se NOIR serien her.

 

Seneste skud på stammen er iøvrigt vores oval cylindre med poleret overflade. Se vores 6-stifts oval cylinder med poleret overflade her.